Lad nysgerrigheden styre
Journalistik handler for mig om at lade nysgerrigheden løbe af med en og turde stille de mest oplagte spørgsmål, for det er nogle gange dem, der giver de mest overraskende svar.
Jeg er god til at udvikle idéer og få dem omsat til konkrete artikler. Mit udgangspunkt er altid at lave historier, der sætter tanker og følelser i gang hos læseren. Når det er sagt, så skal artikler også nogle gange bare informere.
Uddannelse og arbejdsmarked
Jeg har i en årrække skrevet om uddannelse. I øjeblikket er jeg tilknyttet RUCs nye mediesatsning, RUC-Paper. Jeg har blandt andet boret blyanten ned i det voksende prekariat på universitet, spurgt en forsker om den nye bevillingsreform er godt adfærdsdesign, og interviewet fem fremtonende forskere om, deres syn på den udvikling universitetet er gået igennem fra dengang, de selv studerede til i dag.
Tidligere har jeg leveret uddannelsestillæg til Søndagsavisen, hvor jeg primært skrev om ungdoms- og erhvervsuddannelser.
Den finurlige
jeg har en forkærlighed for det finurlige og skæve. Her ligger ofte nogle gode historie og bag den skæve vinkel gemmer sig nogle gange en alvor, en samfundstendens eller noget andet tankevækkende. I det underfundige og finurlige er ofte flere lag, og jeg synes, at journalistik lykkes rigtig godt, når det lykkes journalisten at servere de lag ikke nødvendigvis i små mundrette bidder, men som et samlet billede, hvor der er plads til egne vurderinger, holdninger og fortolkninger.
Illustration er lavet af Maja Pode Blarke
Tidsbegrænsede stillinger skaber a- og b- hold
Ansatte uden fast grund under fødderne har sværere ved at blive en del af fællesskabet, og mange føler skyld og skam over at sidde i en prekær situation, viser nyt forskningsprojekt.
Illustration er lavet af Oliver Larsen
Adfærdsforsker: Undersøg årsagen, før I laver en reform
I den nye bevillingsreform bliver universitetet bedømt på kvalitet og overgangen fra studie til job. Men det er ikke nødvendigvis universitetet, der er bedst til at sikre en god overgang fra studie til job, lyder det fra forsker.